Hydraulstyrning för inombordare med drev

Mavimare hydraulstyrningar för drev

Mavimare hydraulstyrningar för inombordare med drev

Kompletta styrpaket för drev med eller utan servo. Styrningarna är anpassade för att ersätta befintlig vajerstyrning och styrcylindern monteras direkt i den befintliga vajerstyrningens fäste. Alla nyare drev har detta fäste. På drev där detta fäste saknas kan styrning GE75 användas ihop med motorer upp till 200 hk.

Alla styrpaketen är balanserade med undantag av GF150ET. Med ett balanserat system används exakt lika många rattvarv för fullt utslag åt styrbord som babord, medan det med ett obalanserat system finns en skillnad i rattvarv mellan de två hållen. Skillnaden är dock ganska liten och har inte alltför stor praktiskt betydelse. Man bör dock helst välja ett balanserat system om det går. Fördelen med ett obalanserat system är att det tar mindre plats, och kan ibland vara det enda alternativet i ett trångt motorrum.

Hydraulstyrningarna levereras kompletta med rattpump, styrcylinder, slangar och olja för enkel installation. Styrningarna har inbyggd backventil som gör att motorns krafter inte fortplantas till ratten och som dessutom innebär att de är förberedda för enkel inkoppling av autopilot. Tillverkade i rostfritt stål och hårdanodiserad aluminium.

Hydraulstyrning Passar till följande drev
GF150ET/GF150BET Mercruiser Alpha och Bravo med servo
Volvo 290 och senare (bl.a. SX) med servo. (OBS ej DP-E).
GF300BET Mercruiser Alpha utan servo
Volvo 280 (vissa med V8 motorer)
Volvo 290 och senare utan servo (bensin och diesel)
GF150BETX resp. GF300BETX Volvo DP-E med respektive utan servo 
GE100 / GE100T Drev som saknar teleflexanslutning och servo, upp till ca 300 hk