Vinschar Andersen

Skot- och fallwinchar från Andersen Winches

Wincharna i polerat rostfritt stål från danska Andersen är inte bara en prydnad för din båt, det finns starka skäl till att de ser lite annorlunda ut än övriga vinschar på marknaden.
De unika Power Rib-räfflorna, vertikala rillor på vinschtrumman, ger tillsammans med den polerade ytan ett perfekt avvägt grepp mot skotlinan, samtidigt som skotet kan glida uppför trumman med minimal friktion även under belastning. Detta ger winchchen en hög verkningsgrad samtidigt som slitaget på skot och fall blir minimalt. Greppet mot skotlinan håller sig dessutom konstant från år till år, opåverkat av nötning av winchytan. Det välavvägda greppet gör också att det krävs färre varv på vinschen, vilket underlättar vid till exempel kryss.

Materialvalet är naturligtvis avgörande för slutresultatet. Wincharnas trumma och andra synliga delar är tillverkade i polerat rostfritt stål och bottenplattan är av aluminiumbrons som är ca. 2 ½ gånger starkare än vanligt brons. Kugghjul och låsklackar är tillverkade av bearbetat AISI 316 kallpressat rostfritt stål, och är så starka att wincharna aldrig riskerar att släppa.

Materialvalet bidrar till ett minimalt underhållsbehov, och dessutom kommer en Andersen vinsch att se lika bra ut år efter år.