Pressrelease

2021-08-18
PLASTIMO och moderbolaget ALLIANCE MARINE har idag meddelat förvärvet av sin Henån-baserade svenska distributör NAVINORDIC.

Henån 2021-07-31
PRESSRELEASE

PLASTIMO förvärvar den svenska distributören NAVINORDIC


PLASTIMO och moderbolaget ALLIANCE MARINE har idag meddelat förvärvet av sin Henån-baserade svenska distributör NAVINORDIC.

Yann Cornec, VD Plastimo kommenterar: «Den skandinaviska marknaden är extremt attraktiv och passar perfekt in i vår tillväxtplan för export: vi riktar oss inte bara till rekreationssegmentet utan också till en betydande utveckling inom professionellt fiske och kommersiell sjöfart. Att välja Navinordic är helt naturligt, då de är en extremt lojal distributör som marknadsfört Plastimos varumärke och produkter sedan 1984: Med deras stora produktkunskap och en fördjupad skandinavisk marknadsexpertis blir det den perfekta partnern. »

Alliansen mellan Plastimo och Navinordic gör det också möjligt för det svenska företaget att få tillgång till andra produkter och märken från systerföretag i Alliance Marine Group för att penetrera Skandinavien. Mikael Andersson, VD Navinordic säger: «Vi är glada över att kunna dra nytta av styrkan i en stor grupp samtidigt som vi behåller smidigheten i vår lilla struktur vilket är vad våra kunder uppskattar. Samarbetet med Plastimo är ett tecken på förtroende för vår förmåga att hantera ett mycket större sortiment och hantera nya marknader framgångsrikt. Vi har lagringsutrymmen och ett mycket kunnigt säljteam så jag tvivlar inte på att de kommande åren kommer att bli väldigt spännande. »

Teamet kommer att förbli oförändrat och Navinordic kommer att fortsätta distribuera sin nuvarande portfölj av ledande specialistmärken inom båtutrustning.

Alliance Marine grundades av Jean-Paul Roche 1999 med företaget VMD, en grossist för båttillbehör baserad i Toulon i Frankrike. Koncernen växte snabbt med regelbundna förvärv av franska bolag och den stora vändningen kom när man 2012 köper Plastimo. 2016-2017 öppnar Alliance Marine för icke franska marknader med förvärv av BukhBremen (D) och FNI (It). 2018 förvärvar man andra tillverkare och säkerhetsspecialister: Ocean Safety och Typhoon (UK) samt Revere (USA).
2021: Plastimo förvärvar svenska Navinordic och spanska Dismarina, vilket återspeglar Alliance Marines exportambitioner.
Alliance Marine är idag en av de största grupperna för marin utrustning till fritidsbåtar och den kommersiella marknaden.
Huvudkontor ligger i Toulon (Frankrike).
Hela gruppen sysselsätter 760 personer över hela Europa och USA.
https://www.alliancemarine.fr/en/